0
Winkelwagen
€ 0,00

Bloeddrukmeter

51430 pols bloeddrukmeter

Automatische bloeddrukmeter

DE NOODZAAK VAN EEN GOEDE POLSBLOEDDRUKMETER

In onze moderne tegenwoordige tijden lopen er nogal wat mensen rond met een onregelmatige, een te hoge of een te lage bloeddruk. Dit heeft veel te maken met het feit dat we met z’n allen in een wereld leven die steeds ongezonder lijkt te worden. Problemen met de bloeddruk zijn daarom een fenomeen om in de gaten te houden, wat gepaard gaat met vervelende symptomen en gevaarlijke gezondheidsrisico’s.

Een polsbloeddrukmeter is een ideale uitkomst in dit soort gevallen. Een polsbloeddrukmeter geeft u als patiënt de kans om zelf uw bloeddruk in de gaten te houden. Door het bezitten van zo’n handige polsbloeddrukmeter voorkomt u veel extra gereis, bespaart u bijzonder veel tijd en garandeert u een extra slag om de pols wat betreft het in de gaten houden van uw fysieke gezondheid.

Wat belangrijk is bij het aanschaffen van zo’n polsbloeddrukmeter of andere bloeddrukmeters is het feit dat u weet dat u een goed apparaat in huis heeft. Een goede polsbloeddrukmeter dient namelijk getest te zijn bij een professioneel instituut. Alle polsbloeddrukmeters zullen getest zijn volgens het BHS-systeem. Dit staat voor ‘British Hypertension Society’. Deze instantie onderwerpt alle verschillende bloeddrukmeters (en dus ook polsbloeddrukmeters) aan een strenge kwaliteitscontrole en waardeert de meters vervolgens met een kwaliteitsscore van A tot D, waarbij A het beste resultaat is en D het slechtste. Zo dient een goede polsbloeddrukmeter eigenlijk een A/A score te krijgen, die zowel naar de kwaliteit van het meten van de boven- als de onderdruk verwijst. B scores worden ook nog getolereerd maar een C of D in de score wordt over het algemeen gezien als een slechte polsbloeddrukmeter die beter niet gebruikt kan worden. Andere controlesystemen die tevens gehanteerd worden zijn van de Duitse hypertensieliga met het zogenaamde ‘Gütesiegel’ certificaat en het internationale protocol van het Europese hypertensie genootschap (European Society of Hypertension – ESH).

Wat specifiek nog belangrijk is voor polsbloeddrukmeters is het volgende. Het gebruik van een polsbloeddrukmeter komt erg precies. Dit houdt in dat de polsbloeddrukmeter verbonden dient te worden met de pols en dat de arm die gemeten wordt op dat moment ter hoogte van het hart gehouden dient te worden. Het gebruik van een polsbloeddrukmeter is dus anders dan de meeste mensen gewend zijn van de standaard bovenarmbloeddrukmeters. 

Over ons

Aniston is een initiatief van gezamelijke ondernemers uit Amsterdam en Haarlem.

Bekijk ook onze andere webshops.

Beoordeling

Laat een beoordeling achter en laat andere klanten weten wat u van ons vindt.
Alle bedragen zijn  inclusief  BTW   

Powered by CCV Shop software webshop